Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında güç ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış veçheüne essah ürkü amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Dünyalık ve hizmet siparişlerine, kurum ve satımlarına, depolama, nakliye ve teslimatına değgin bili ve belgeler ile elektronik yazışmalar,

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Ekseriyetle maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kupkuru huzur kayranı 150 metrekare’den ziyade ve ansızın zait yamaçı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten bir araba olan bütün bünyelaşmalarda yangın merdiveni mimarilması mecburi kılınmıştır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan bapya verilen isimdir.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı dokumalması gerekebilir. İşte böyle durumlar müsaade özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve alışverişlevsel yapısının korunması da dirimsel önem taşır.

Binaların bünyesına isabetli kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede yangın kapısı maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Dairesel merdivenin icazet verilmediği yerler beyninde mektep, sıhhat organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın olduğu zevküsefa merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı kabilinden ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page